Thursday, August 13, 2009

My First Ever Post!

Hi Everyone! Welcome to my special, very own blog :) I'm embarking on a little project that I've been wanting to start for a while now and I'm quite excited! My plan is to start blogging on a regular basis on topics mainly relating to my two major passions, travel and baking, and hopefully to one day create my very own baking/travel/lifestyle book. This book will be a reflection of who I am and how I manage to incorporate my passions and interests into my life through a lifestyle and vision that I aim to share with everyone out there! 

To start off my project, I'm going to share my first 'professional' photograph of one of my many baking creations...a simple yet scrumptious, yummy Banana Bread. 

4 comments:

kate28 said...

Hi Stella,

It's so exciting that you have created your own Blogspot on Baking! I can't wait to read more recipes and see new things that you have created :D

The banana bread that you made is superb and it's great that you can incorporate the recipe into muffins/cupcakes. These are fantastic as a snack for work or in the evening as a light dessert!

I think it's wonderful that you are thinking creating your own cookbook! I'm a bit of a hoarder of these myself, I get inspired by the pictures and can't wait to cook yummy recipes.

My favourite thing at the moment is my slow cooker - BRILLIANT invention!

Talk soon :)

sven said...

Liebste Stella,

tolle Idee, umsomehr als wir jetzt gemeinsam die Backpassion ausleben koennen. Allerdings habe ich bisher nur zwei Kuchen zuhause gebacken, und obwohl sie ganz anstaendig gelungen sind, schien ich doch der Einzige im Familienkreis gewesen zu sein, der sie auch dann tatsaechlich aufgegessen hat. Aber ich werde Dir mein letztes Rezept (Aprikosenkuchen) schicken, damit Du es auch ausprobieren kannst.

Love

Dein Papa

Anonymous said...

Hi Stella,

hier ist das versprochene Aprikosenkuchenrezept. Leider habe ich es nur auf Deutsch, ausserdem bin ich mir nicht mnehr ganz sicher, was die optimale Zubereitung war. Als schauen wir mal:

Teig (250 g Mehl, 125 g Zucker, 1 Ei, 150 g Butter) zu einem Muerbeteig verkneten und in eine Backform geben. 1 Dose Aprikosen darauf verteilen (oder frische Fruechte). Aprikosenfruchtsaft (mindestens 1/4 Liter, kann aber auch ein bisschen mehr sein) mit einem Paeckchen Vanillepuding kurz aufkochen und die heisse Masse ueber den die Fruechte streichen. Den Kuchen dann circa 35-40 Minuten bei 175 Grad backen. Nach dem Backen den Kuchen mit Guss bestreichen (Eigelb von drei Eieren mit Zucker schaumig ruehren, 1 Becher saure Sahne darunterruehren, Eiweiss von drei Eiern zu steifem Schnee schlagen und unter die andere Gussmasse unterheben). Den Kuchen mit dem aufgestrichenen Guss nicheinmal 15 Minuten backen und danach den Kuchen in der Backform erkalten lassen.

Schmeckt wirklich gut.

Wink said...

To possible bakers,
This is the best Bannana Bread I have eaten. My first sample was after a 2 hour kitesurf with Stella's partner and I hope the tradition continues, I like being fed good quality food after surfing.

 
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